AmmattilaisilleKaikille naisilleMeistäBlogiOta yhteyttäAkka Shop
Akka Health kaikille naisille

Naisten terveys ei ole vain naisten asia. Uskomme, että jokainen nainen ansaitsee parhaan mahdollisen tiedon omaan kehoonsa vaikuttavista terveydellisistä ilmiöistä koko elämänsä ajan. Akka Healthin sivuilta löydät huuhaan ja hömpän sijaan tutkittuun tietoon perustuvaa selkokielistä tietoa naisten terveyteen liittyvistä aiheista. Jaamme tietoa webinaarien, blogitekstien ja verkkokurssien muodossa. Seuraathan meitä myös Instagramissa - sieltä löydät uusimmat juttumme.

Törmäämme omassa työssämme toistuvasti siihen, että terveydenhuollossa vähätellään naisten kokemia oireita ja normalisoidaan niiden olemassa oloa, esimerkiksi seuraavin tavoin:

Kuukautiskivut kuuluvat tytön ja naisen elämään. Ei haittaa, vaikka joudut popsimaan särkylääkkeitä tai jäämään kipujen vuoksi pois koulusta, töistä tai harrastuksista.

Naisen kehoa saa arvostella, varsinkin jos hän vapaaehtoisesti astuu estradille esim. somessa, urheillessaan, yritysmaailmassa, lehtien palstoilla tai koulussa esitelmää pitäessään.

Kivut kuuluvat raskauteen ja häviävät itsestään synnytyksen myötä. Raskausaikana keho on löysä, eikä kivuille voi tehdä mitään.

Synnytys meni hyvin, kun vauva jäi henkiin. Ihan turhaan nykynaiset valittavat, on sitä ennenkin synnytetty - saunaan. Ja lähdetty siitä suoraan peltotöihin.

Vatsalihasten erkauma aiheuttaa selkäkipua ja virtsankarkailua - tämän takia kannattaa välttää raskasta liikuntaa ja vatsalihastreenejä.

Virtsankarkailu tai yhdyntäkipu synnytyksen jälkeen on ihan normaalia, ja ongelmat poistuvat odottelemalla. Mutta hei, älä nyt ainakaan harrasta mitään raskasta liikuntaa, tai kohtu putoaa ja keho menee rikki!

Vaihdevuosien aikaan naisesta tulee kiukkuinen ämmä. Unettomuus, jatkuva ärtyisyys, seksuaalisen halun väheneminen ja lantionpohjan oireilu "kuuluvat naisena olemiseen".

Kuulostaako tutulta? Nämä ajatusmallit edustavat menneisyyttä - jotain, mitä me naiset olemme tottuneet saamaan osaksemme vuosikymmeniä. Tavoitteemme on, että naisten terveyteen liittyvistä asioista puhutaan yhteiskunnassamme enemmän ja niistä ovat kiinnostuneita myös päättäjät sukupuoleen katsomatta.

Haluamme auttaa kaikenikäisiä naisia voimaan paremmin kehossaan sekä hälventää pelkoja liikkumisen suhteen. Fysioterapeutteina olemme auttaneet tuhansia asiakkaita kuntoutumaan tuki- ja liikuntaelimistön oireista ja lantionpohjan toimintahäiriöistä. Meille fysioterapia ei ole vain fyysistä liikettä vaan psyykkinen ja sosiaalinen hyvinvointi on olennainen osa toimintakykyä.

Ensimmäinen tuotteemme Äiti juoksee -verkkovalmennus julkaistiin kesällä 2021. Lisää palveluita ja tietoa naisterveydestä tulossa sivuillemme koko ajan - pysy kuulolla!

© 2023 Akka Health & Education Oy